ΤΡΑΧΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ
300 gr ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΝΗΣ
150gr ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
150gr ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
150gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
150gr ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ
1 ΑΥΓΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ΣΧΕΔΟΝ ΛΙΩΜΕΝΟ)
ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
Βράζουμε για λίγο τον τραχανά να μαλακώσει (να κρατάει λίγο). Τον στραγγίζουμε όπως και όλα τα υλικά καλά, τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με την λογική των κεφτέδων. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τον ξανά ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
* Στην γραβιέρα κάντε την δική σας επιλογής, μπορείτε να βάλετε πικάντικη και να σας βγει η συνταγή πιο spicy