__________________ανακαλύπτουμε βιωματικά
Πως γίνεται το σιτάρι αλεύρι, στους χειροκίνητους πετρόμυλους μας και την σημασία των σιτηρών μπροστά στο σπαρμένο σιτάρι.
Τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού, ζυμώνοντας και ψήνοντας στον ξυλόφουρνο το δικό μας κεντητο ψωμί (Αρκαδική Τέχνη).
Πως γινόταν το αλώνισμα γύρω από το παραδοσιακό αλώνι.
Το όργωμα, την σπορά, το λίχνισμα.
Τους καρπούς, όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, τη βρώμη.
Η δράση ακολουθείτε από την παρακολούθηση και επίδειξη της παρασκευής ζυμαρικών στο εργαστήριο μας, την πλήρη επεξήγηση του τρόπου παραγωγής και των πρώτων υλών από τον πρωτογενή τομέα ως την τελική μορφή στο πιάτο μας.
Συμμετοχή στην παραγωγή.
Διάρκεια 1 ώρα