Υλικά που θα χρειαστούμε :

100 γραμ. τραχανά ξινό
400 γραμ. νερό
Μια κουταλιά βούτυρο
2 αβγά
120 γραμ. φέτα
50 γραμ. ανθότυρο
50 γραμ. Regato τριμμένο
Μια κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης ψιλοκομμένη
5 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τον τραχανά.
Τον αφήνουμε για 1-2 λεπτά, ύστερα τον κατεβάζουμε από την φωτιά και τον αφήνουμε να φουσκώσει μόνος του και να απορροφήσει το νερό.
Όσο είναι ζεστός ακόμη, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και τον στραγγίζουμε καλά από τα υγρά.
Μεταφέρουμε τον τραχανά μας σε ένα μπολ.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι την φέτα, το ανθότυρο και προσθέτουμε το Regato, λίγο πιπέρι, την ψιλοκομμένη πιπέρια και τα αβγά.
Ανακατεύουμε όλο αυτό το μείγμα καλά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο κατά μήκος και με τρεις κάθετες χαρακιές, τα κόβουμε σε τέσσερις λωρίδες. Κάνουμε μια οριζόντια χαρακιά ακριβώς στην μέση και χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε οκτώ τετράγωνα κομμάτια.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι.
Παίρνουμε κάθε φορά τρία κομμάτια φύλλου, ρίχνουμε λίγη γέμιση και τα τοποθετούμε με μια μικρή απόσταση το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν.
Πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20’-25’μεχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστές της φωλίτσες μας.

Καλή επιτυχία!

Τον ξινό τραχανά της Αρκαδιανης θα τον βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Αθήνα σε δυο συσκευασίες, 750 γραμ. σε πάνινο τσουβαλάκι και 1 κιλού σε χάρτινο κουτί.
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 27910-27161, στείλτε μας e-mail στο info@arcadiani.gr