Λαζάνια Αρκαδιανής -Σπιρτάκι με μανιτάρια
500 γρ. λαζάνια Αρκαδιανής -Σπιρτάκι
1/3 κούπα λάδι
2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί
1/2 κούπα λευκό κρασί
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια της αρέσκια σας
750 ml κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί
Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.
Συγχρόνως βράζουμε τα λαζάνια για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Μοιράζουμε σε πιάτα τα λαζάνια, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα