ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ

250 γρ. Τραχανά Αρκαδιανής

500γρ. μανιτάρια στρογγυλά

800γρ λάδι

120γρ κρεμμύδι ξερό

80γρ παρμεζάνα τριμμένη

200γρ λευκό κρασί

60γρ βούτυρο

800γρ νερό 

φρέσκο πιπέρι και ένα κύβο λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και διατηρούμε το ζωμό ζεστό καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κομμένα σε λεπτές φέτες μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Στην συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά το Τραχανότο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις το Τραχανότο απορροφήσει την προηγούμενη δόση, ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού.
  • Σε 6-7 λεπτά το Τραχανότο μας είναι έτοιμο, χυλωμένο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε  την παρμεζάνα και το βούτυρο.
  • Σερβίρουμε και προσθέτουμε το φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο