ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ
250 γρ. Τραχανά Αρκαδιανής
500γρ. μανιτάρια στρογγυλά
800γρ λάδι
120γρ κρεμμύδι ξερό
80γρ παρμεζάνα τριμμένη
200γρ λευκό κρασί
60γρ βούτυρο
800γρ νερό
φρέσκο πιπέρι και ένα κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και διατηρούμε το ζωμό ζεστό καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να
μαλακώσει και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κομμένα σε λεπτές φέτες μανιτάρια και σοτάρουμε
μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.Στην συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά το Τραχανότο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις, ενώ παράλληλα
ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις το Τραχανότο απορροφήσει την προηγούμενη
δόση, ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού.Σε 6-7 λεπτά το Τραχανότο μας είναι έτοιμο, χυλωμένο.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε το φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
Αφήστε ένα σχόλιο