Ζουμερή και πεντανόστιμη παραδοσιακή σιροπιαστή καρυδόπιτα με φρυγανιά, αρωματισμένη με γαρύφαλλο και κανέλα. Μια πολύ εύκολη και αναλυτική σε εκτέλεση συνταγή για σπιτική παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά για να φτιάξετε την καλύτερη καρυδόπιτα με την πρώτη σας προσπάθεια!

Παραδοσιακή συνταγή καρυδόπιτα με φρυγανιά- Πως να φτιάξετε την τέλεια καρυδόπιτα

Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για καρυδόπιτα χρησιμοποιούμε γαλέτα αντί για αλεύρι, δηλαδή τριμμένη φρυγανιά. Η τριμμένη φρυγανιά είναι ένα υλικό που δίνει περισσότερο σώμα και καλύτερη δομή και υφή στην καρυδόπιτα.

Σε αυτή τη συνταγή για καρυδόπιτα, αντί να προσθέσετε τα αυγά ολόκληρα τα χωρίζετε σε κρόκους και ασπράδια και τα κάνετε μαρέγκα, την οποία προσθέτετε στο μείγμα στο τέλος. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει πιο αφράτη η καρυδόπιτα και για να μην έχετε την έντονη μυρωδιά του αυγού, η οποία σε πολλές περιπτώσεις χαλάει την γεύση. Το σιρόπι για την καρυδόπιτα ειναι αρωματισμένο με κανέλα, βανίλια και λίγο πορτοκάλι για έξτρα γεύση.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα με φρυγανιά συνταγή- Όλα τα μυστικά για το τέλειο σιρόπιασμα

Για να πετύχετε την τέλεια σύσταση για το σιρόπι για την καρυδόπιτα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ανακατεύετε ενώ βράζει, για να μην ζαχαρώσει. Αφήστε την ζάχαρη να διαλυθεί στο καυτό νερό, τραβήξτε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Για την τέλεια ζουμερή καρυδόπιτα ο τρόπος σιροπιάσματος είναι πολύ σημαντικός.

Για να πετύχετε το σιρόπιασμα βεβαιωθείτε πως η καρυδόπιτα σας έχει κρυώσει εντελώς και το σιρόπι είναι καυτό. Πάντα σιροπιάζετε με μια κουτάλα, σταδιακά, περιμένοντας να απορροφηθεί κάθε κουταλιά από το σιρόπι ομοιόμορφα. Αν και θα είναι δύσκολο να αντισταθείτε… περιμένετε να κρυώσει η καρυδόπιτα πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

Τι περιμένετε λοιπόν; Φτίαξτε αυτή την υπέροχη συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά και μαγέψτε τους πάντες με τη νοστιμιά της και τη μοναδική της υφή! Σερβίρετε την καρυδόπιτα σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια και λίγη λιωμένη σοκολάτα. Καλή σας απόλαυση!!